Præcisionslandbrug

Billedeklassifikation med drone

Billedeklassifikation er en geografisk analysemetode af billeder, der bruges til at kortlægge objekter på et udvalgt areal.

Via billedbehandlingsalgoritmer kan du for eksempel få et maskinstyret pletsprøjtningskort, som viser dig, hvor der er behov for at blive sprøjtet eller luget på marken.

Som lodsejer får du dermed en strategi og en metode, der sikrer, at du kun behøver at sprøjte, lige præcis der hvor det er nødvendigt.

Kosteffektiv håndtering af ukrudtsproblemer

Billedeklassifikation med drone er også en effektiv bekæmpelse af invasiv ukrudt. Det kunne være kæmpe-bjørneklo, hvis frø hurtigt spredes til omkringliggende arealer eller den japanske pileurt, der kan forårsage store skader og løfte belægninger, asfalt og fliser.

Med drone kan vi flyve over områder, hvor der er en tæt bestand med uønsket vækst og opmåle hvor de nøjagtigt befinder sig. Således vil du kunne se, hvor du skal koncentrerere din indsats.

På den måde formindskes brugen af sprøjtemidler og du kan nøjes med et minimalt indgreb på dine afgrøder.

Drone2Drop præcisionssprøjtning​

SpectroFly har i samarbejde med gode partnere, netop færdiggjort Drone2Drop projektet i regi af Miljøstyrelsens Partnerskab for Præcisionssprøjtning. Projektet leverer et koncept for hvordan der nu præcist kan kortlægges, detekteres og målrettet sprøjte grønt ukrudt i en grøn afgrøde. Se her et videokoncentrat af projektet.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.