Digitalisering af drænkort

Digitalisering af drænkort

Digitalisering og georeferering af fysiske drænkort

Drænkort er et vigtigt og helt essentielt værktøj i vedligeholdelsen af drænanlæg herunder drænledninger, udløb og brønde.

Mange drænkort har en del år på bagen og er ofte tegnet i store papirformater, hvilket gør dem besværlige at håndtere, ligesom der altid er en risiko for at de kan gå tabt enten ved brand, vand eller gå til i marken, såfremt originalen er kommet derud.

Ved en digitalisering bliver det gamle fysiske drænkort konverteret over til et digitalt format, der kan indlæses i computer, smartphone, traktor, GPS, Google Maps og andre elektroniske platforme efter behov.

Få overblik over dræn og spar tid

Fordelene ved et digitaliseret drænarkiv er mange. Foruden sikring af viden om drænenes placering til næste generation, skaber det overblik og muligheden for at håndtere sine dræn langt mere effektiv fordi:

 

– Dræninformationer kan tilgås uanset hvor du befinder dig

– Lokalisering af dræn i marken kan gøres hurtigere

– Data gøres tilgængelig på alle typer elektroniske platforme

– Overblikket er fra start komplet ved vedligeholdelsesopgaver

– Uddelegering af vedligeholdelsesopgaver blandt medarbejdere lettes

– Jordværdin på din bedrift øges

Få dit drænkort digitaliseret

Vi kan tilbyde digitalisering af fysiske kort (f.eks. drænkort eller skovkort) samt forskellige IT-løsninger af georefererede kort der muliggøre anvendelse i gængse kortprogrammer, programmer i skyen eller på mobile enheder. 

Med en digitalisering får du en præcis optegning af, hvor dine dræn er placeret i jorden.

Ved hjælp af droner kan kortlægges dræn med stor nøjagtighed da vi flyver med RTK GPS, som registrerer placeringen med centimerpræcision på de dræn og drænbrønde dronen kan registrere.

Digitaliserede dræn sikrer hurtig lokalisering i marken

“Førhen stod vi med nogle gamle fysiske drænkort og skulle finde frem til, hvor drænene lå ude i marken. Nu har vi fået digitaliseret dem, så de kan lægges ind i vores kortsystem på computer og mobiltelefon. Før kunne vi bruge 3-4 timer på at finde et dræn, nu tager det os kun et kvarter, tyve minutter at finde.”

Flemming Kirkegaard

Forvalter & Driftsleder, Engelholm Gods

Scroll to Top

Ja tak!

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.