Dyrkningssikker og frugtbar jord – indlæg om dræning v/ Velas kursus: Guldkorn til marken 2024

Spectrofly bidrager med et indlæg om dræning under Velas´ to kursusforløb “Guldkorn til marken” d.22-24. og 25-27. januar 2024.

Dræning – en forudsætning for dyrkningssikker og frugtbar jord 

En veldrænet jord er en forudsætning for liv i jorden, god jordstruktur og at planter kan gro. Jorden er mere farbar og rettidighed i pasningen øges, ligesom veldrænede marker har grad af større dyrkningssikkerhed og et mere ensartet udbytte.

Korrekt dræning af markerne i landbruget er vigtigt for en dyrkningssikker og frugtbar jord. 

Erfaringer og guldkorn om dræning deles under temaet “Dyrkningssikker og frugtbar jord”

Korrekt dræning af markerne i landbruget er vigtigt for en dyrkningssikker og frugtbar jord.  Spectrofly har stor erfaring med dræningsprojekter og vi hjælper løbende landbruget med identifikation og digitalisering af dræn i marken, såvel som ved udfordringer med lokalisering af drænproblemer.

Robert Nøddebo Poulsen deltager som indlægsholder på dag to under Velas´ kursusdage  “Guldkorn til marken” – et kursus for landmænd med stor interesse og engagement i markbruget. Undervejs i indlægget går vi i dybden med hvorfor der skal drænes – hvornår og hvordan, herunder nydræning vs. forbedring. Samt hvilke faktorer, som skal overvejes ved projektering af drænprojekter.

Formålet er at inspirere og dygtiggøre deltagerne indenfor styring af planteavlen, og der er et stort fokus på den bedst mulige indtjening, ligesom deltagerne løbende opfordres til at overveje nye tiltag på egen bedrift.

Kurset varer 3 dage og afholdes både på Dalum Landbrugsskole d. 22-24. januar og Bygholm Landbrugsskole d. 25-27. januar 2024.

Flere projekter

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.